ISO 22000

ISO 22000

Sistem de management al sigurantei alimentelor, in conformitate cu ISO 22000

ISO 22000 este aplicabil tuturor organizatiilor din lantul alimentar, de la producatorii de furaje si producatorii primari pana la producatorii de alimente, operatorii de transport si depozitare si subcontractantii pentru magazinele de vanzare cu amanuntul si depozitele alimentare (impreuna cu organizatiile conexe cum ar fi producatorii de echipamente, materiale de ambalare, agenti de curatare, aditivi si ingrediente). Se includ aici si furnizorii de servicii, de exemplu organizatiile din sectorul horeca.

Acest standard international integreaza principiile sistemului HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points = Analiza Pericolelor si Punctelor Critice de Control) si etapele de aplicare elaborate de Comisia Codex Alimentarius.

Organizatiile care implementeaza si certifica Sistemul de management al sigurantei alimentelor:

  • Se conformeaza legislatiei nationale si internationale in vigoare, prin aplicarea HACCP;
  • Demonstreaza capacitatea de a controla pericolele la siguranta alimentelor, in scopul furnizarii de produse finale sigure, care sa indeplineasca cerintele de siguranta a alimentului, agreate de consumatori si autoritatea de reglementare;
  • Elimina/limiteaza incidentele care pot implica responsabilitatea juridica (este incomparabil mai ieftin sa previi decat sa corectezi).

Avantaje

Implementarea si certificarea unui sistem de management al sigurantei alimentelor ajuta organizatia dumneavoastra:

  • Sa se conformeze cerintelor aplicabile propriului domeniu de activitate, emise de autoritatea de reglementare a sigurantei alimentelor;
  • Sa furnizeze produse sigure pentru a fi utilizate in veriga urmatoare a lantului alimentar sau sigure pentru consumatorul final;
  • Sa creasca increderea in calitatea produselor/serviciilor furnizate;
  • Sa comunice eficace cu clientii si partile interesate de-a lungul intregului lant alimentar;
  • Sa determine cerintele clientilor si sa demonstreze conformarea la aceste cerinte;
  • Sa castige noi clienti si sa-i fidelizeze pe cei actuali, prin asigurarea ca cerintele referitoare la siguranta alimentelor sunt respectate;
  • Sa obtina cresterea satisfactiei clientilor;
  • Sa-si imbunatateasca imaginea si sa-si faciliteze accesul pe alte piete;
  • Sa-si respecte propria politica de siguranta a alimentelor.

Se poate implementa si certifica:


Noi va oferim:

  • Proiectarea, documentarea si implementarea unui Sistem de management al sigurantei alimentelor;
  • Instruire in cerintele sistemului de management sigurantei alimentelor;
  • Consultanta la alegerea organismului de certificare;
  • Asistenta tehnica la auditul de certificare;
  • Audit intern si de secunda parte (auditul furnizorilor);
  • Asistenta post-certificare, in vederea mentinerii si imbunatatirii continue a Sistemului de management al sigurantei alimentelor.